Thursday, June 30, 2011

Eteisen kesäpäivitys


 
Kyllästyin eteisen pimeyteen ja synkkään tummanharmaaseen kuramattoon. Nyt kesäaikaan pärjäämme kevyemmällä matolla. Vanha matto lähti vintille kurakelejä odottelemaan ja heleät raidat tulivat tilalle. Vaihdoin myös oviverhot sametista pliseerattuun pellavaan. Valoisuus lisääntyi huomattavasti. Ihan kuin eteinen olisi saanut ikkunan. 


Tuesday, June 28, 2011

Pientä askarteluaTarvikkeet: 
  • vanhat ikkunapokat tai jokin muu kehys
  • tapettia tai tömäkkää kangasta
  • kourallinen nastoja

 

Valmista tuli!
Tänään olen saanut valtavasti aikaiseksi. Muun muassa tällaisen tapettitaulun. Ostosreissulla tuli hankittua kaikkea muuta paitsi se vaaleanpunainen pelargoni, jonka olin itselleni luvannut. Sen sijaan ostin punapilkulliset kumisaappaat, keittiön pöydälle ruudullisen vahakankaan, keittiöpyyhkeitä ja yhden rullan tapettia. Lisäksi minusta on tämän illan aikana tullut innokas mattamustan spraymaalin kuluttaja. Sain viimein olohuoneen kattovalaisimen maalattua. Samalla vaivalla spreijasin pari metallikirjainta ja vanhat taulukehykset. 
Uimamaisterit
Ostin loppukeväästä hauskan kankaan ja tein siitä hellemekon. Punainen vyö on kirpputorilta. Viime kesänä Roomasta hankitut aurinkolasit sopivat mekon sävyihin. Kivan päivän aamu
 
Kiva päivä = vapaapäivä. Ongelmana vain se, että on niin paljon tekemistä ja niin vähän tunteja. Mulla on paha tapa haalia vapaapäiville liikaa kaikenlaista kivaa tekemistä. Pitäisi ehtiä ainakin ostoksille. Olen luvannut itselleni kaksi vaaleanpunaista pelargonia. 


Thursday, June 16, 2011

Kupit
Tässä on viime lauantainen kesätoriostokseni. Pikkuinen pilkkukuppi ja asetti. Jotenkin muistelen, että meidän mummilla on joskus ollut tällainen. Ei vain ole enää. Mihinkähän sekin on aikojen saatossa joutunut? Tarjolla oli muitakin kivoja retrokuppeja, mutta tämä oli kaikkein suloisin. Olisi ollut ollut suoranainen synti olla ostamatta, kun tilaisuus oli. 


ruudulliset minikupit taas sain mammaltani keväällä nimipäivälahjaksi. Ne ovat olleet hänellä pitkään ja minä näin ne kerran kaapin perukoilla pölyä keräämässä ja ihastuin niihin. Kun mamma sitten tarjosi niitä minulle, olin kovin ilahtunut. Mukava lahja :)


Monday, June 13, 2011

MökkeilyäSe on nyt sitten ohi. Oma kesälomani nimittäin. Nopeasti se menikin. Kaksi päivää palkallista ja kolme palkatonta ja nekin meni lähinnä freelance-hommia tehdessä. No, sellaista se on.
Viikonloppu sujui hikisissä merkeissä, niin kuin varmaan kaikilla muillakin. Perjantaina suuntasimme miehen kanssa mökille. Grillattiin, saunottiin ja vähän tuli raivattua saunamökkiäkin. Joskaan emme saaneet sitä läheskään asuttavaan kuntoon. Lauantaina kävimme aamupäivällä Somerniemen kesätorilla pyörähtämässä. Mukaan tarttui yksi vanha turkoosipilkullinen kahvikuppi asetteineen. Kuva tulossa myöhemmin. 

Lauantaina mies lähti takaisin Turkuun ja kaverinsa tupareihin ja minä taasen suuntasin Sauvoon luokkakaverin mökille. Lauantaina ja sunnuntaina syötiin ihanaa ruokaa, saunottiin ja uitiin meressä sekä nautittiin loistavien luokkakavereiden seurasta. Mulle jäi vaan aika kova mökkikuume. Tahtoo mökin, joka on ihan oma ja jossa on oma ranta laitureineen. Meren rannalla ehdottomasti!
Thursday, June 2, 2011

Häähumua

Yhdet hauskat hääjuhlat juhlittu kaason ominaisuudessa. Kaikki meni hienosti, eikä mitään pahempia kommelluksia sattunut. Vihkiminen oli melkoisen ikimuistoinen. Hääpari nimittäin vihittiin Förillä, ja koska kyseessä on yleinen kulkuväline, vihkimistä oli todistamassa häävieraiden lisäksi myös muutama satunnainen matkaaja.
Föri on siis vuonna 1903 rakennettu, Aurajoen yli kulkeva kevyen liikenteen lautta. Se kuljettaa 75 matkustajaa noin puolessatoista minuutissa Turusta Åboon. Se on Suomen ainoa kunnallinen jokilautta. Ylitys on ollut maksuton vuodesta 1907. 

kuva: www.geocaching.com

Hääjuhlaa vietettiin Vanhalla Raatihuoneella. Pöytäkoristeet olivat mun käsialaa, mutta valitettavasti niistä ei ole ainakaan vielä saatavilla kuvia. Pöydissä oli somisteena vihreät hortensiat voimapaperiin käärityissä maljakoissa, valkoiset kauniisti taitellut servietit sekä hääkarkkien virkaa toimittavat vihreät omenat.

 Muutama hortensia kotiutui meillekin. Häälook: 

vaaleanpunainen mekko: Vintageija´s
hattu ja kirjekuorilaukku: Stockmann
hansikkaat: Edinburghista
kengät: aikoinaan Las Palmasista